Kooke keukens

Wat zijn de voordelen van gietvloeren?

Wat zijn de voordelen van gietvloeren?

Geplaatst op

Veel mensen overwegen gietvloeren voor hun commerciële panden, woningen of garagevloeren. De gietvloer is momenteel ook populair in badkamers, keukens, woonruimtes, kelders en nog veel meer. Veel huiseigenaren leren langzaam dat een gietvloer een slanke, elegante, duurzame en gemakkelijk te onderhouden optie kan zijn. In deze blog nemen we de voordelen met je door. 

Voordelen van gietvloeren

Gietvloeren maken een woning modern en met zijn duurzame eigenschappen is het de ideale vloer. Ook in een bedrijfspand misstaat de vloer niet. We komen hem tegen in: magazijnen, fabrieken, voedsel- en drankfabrieken, laboratoria, commerciële organisaties en nog tal van andere gebouwen. De vloer geeft je de volgende voordelen:

Gemakkelijk te reinigen

De vloer kan eenvoudig worden gereinigd en onderhouden, waarbij een dweil gebruikt kan worden. Daarom zijn gietvloeren ideaal voor bijvoorbeeld voedsel- en drankfabrieken, farmaceutische bedrijven en verpakkingsbedrijven. 

Een mooie look

Een ander enorm voordeel van een gietvloer is dat het een mooie gepolijste glans heeft. De vloeren zijn te verkrijgen in verschillende tinten en stijlen. Zo kun je er zeker van zijn dat er een kleurschakering beschikbaar is die past bij jouw smaak. Je kunt de gietvloer in vrijwel elke RAL-kleur laten leveren. 

Praktisch

Daarnaast is het met een gietvloer mogelijk om bepaalde gebieden op de werkplek te markeren. Denk daarbij aan veiligheidszones, verkeerszones voor vrachtwagens en werkzones. Dit komt de efficiëntie binnen je bedrijf echt van pas. 

Kostenbesparing op lange termijn

Een gietvloer is erg slijtvast en daardoor gaat hij lang mee. Dit zorgt ervoor dat je geen tapijt, laminaat of andere vloerbedekking hoeft te vervangen. Ook reinigingskosten zijn te verwaarlozen. Even met een dweil erover en klaar ben je!

Verhoogt de productiviteit

Fabrieken, magazijnen en industriële installaties kunnen profiteren van gietvloeren, omdat deze de slijtage van voertuigen die voor transport worden gebruikt, verminderen. 

Een van de redenen dat de vloer in veel fabrieken te vinden is, is dat de vloer bestand is tegen chemische middelen en gemakkelijk schoon te maken is.  

Veel succes met het realiseren van jouw ideale gietvloer. 

Gerelateerde berichten

Terug naar de basis met de landelijke keuken

De landelijke keuken, met zijn warme, uitnodigende sfeer en tijdloze charme, biedt een serene ontsnapping aan de hectiek van het moderne leven. Deze...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden