Kooke keukens

Wat is de beste ontstopper?

Wat is de beste ontstopper?

Geplaatst op

Wanneer je te maken hebt met een verstopping van de gootsteen of het toilet dan wil je maar één ding, namelijk dat de verstopping zo snel mogelijk is opgelost. Een verstopping is gewoon enorm vervelend en het geeft veel overlast en gedoe. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je de verstopping snel oplost maar dat je ook weet hoe je een verstopping moet voorkomen. Dat laatste is natuurlijk nog veel belangrijker want iedere keer een verstopping moeten oplossen is ook niet bepaald fijn.

Zo ontstaat een verstopping

In het kader van preventie is het belangrijk om te weten hoe een verstopping vaak ontstaat. Door te weten hoe een verstopping ontstaat kun je proberen om maatregelen te treffen zodat je hopelijk niet meer of minder last krijgt van verstoppingen in het vervolg. En voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. 

Een verstopping ontstaat door verkeerd gebruik van de gootsteen. Wanneer je bijvoorbeeld frituurolie of andere olie aan het verversen bent en dit door de gootsteen spoelt zet de olie in de leiding van de gootsteen uit waardoor het hard wordt en dan kan er niks meer passeren. Zo ontstaat er een verstopping in de gootsteen. 

Maar ook restanten van bijvoorbeeld meel of aardappelpuree door de gootsteen spoelen is niet verstandig en levert vaak een dikke verstopping op. Dit soort restanten kun je beter verdunnen en door het toilet spoelen. 

Verstopping verhelpen

Als je eenmaal een verstopping hebt opgelopen wil je natuurlijk deze ook graag verhelpen. Het is heel onhandig als je de kraan niet kunt gebruiken omdat de boel niet goed doorloopt. Allereerst kun je proberen om eerst met een speciale stok, de ontstopper, de gootsteen weer functioneel te krijgen. Dit is heel simpel en soms kan het voldoende zijn om de gootsteen weer vrij te krijgen.

Lukt dat niet, dan heb je agressieve middelen nodig zoals chemische ontstopper. De Beste ontstopper methode is daarom nog altijd het voorkomen van een verstopping. In het meest erge geval zul je een loodgieter moeten inhuren om de verstopping op te lossen. Besef je alleen wel dat dit geen goedkoop grapje is. Ook als je een woning huurt zijn deze kosten voor jezelf. 

Diverse huishoudmiddeltjes

Er zijn diverse huishoudmiddeltjes bekend die kunnen helpen het verstoppen van de gootsteen te voorkomen. Op internet kun je heel veel nuttige tips vinden om een (lichte) verstopping op te lossen en te voorkomen. De meest belangrijke tip is natuurlijk om je leidingen goed te onderhouden. Een manier waarop je dat kan bereiken is door regelmatig de leidingen met kokend water te spoelen.

Je kunt eventueel nog iets van azijn aan het water toe te voegen om kalkvorming ook weg te nemen. Zeker in het toilet is kalkvorming met name in de zwanenhals vaak een probleem. Zorg ook dat je de etensresten op tijd verwijderd uit de gootsteen. Dit verhelpt een hoop want etensresten hebben vaak de neiging om door de gootsteen te verdwijnen.

Maar over het algemeen geldt nog altijd dat voorkomen beter is als genezen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden