Kooke keukens

Waarom zijn inbetween gordijnen het overwegen waard?

Waarom zijn inbetween gordijnen het overwegen waard?

Geplaatst op

Indien je ervoor gaat kiezen om gebruik te gaan maken van gordijnen in je woning zal je in het merendeel van de gevallen moeten vaststellen dat deze gordijnen als het ware je volledige interieur aan de buitenwereld onttrekken. In het merendeel van de gevallen is dat ook gewoon de bedoeling. Toch kan het ook anders. Neem nu bijvoorbeeld de zogenaamde inbetween gordijnen. Door gebruik te maken van dergelijke gordijnen is het niet zo dat je interieur volledig zal worden afgeschermd. In plaats daarvan wordt er nog steeds een degelijke hoeveelheid aan natuurlijk licht doorgelaten tot in de ruimte. Zou jij graag meer te weten willen komen over het gebruik van deze speciale soorten gordijnen? Dan is het de moeite waard om even snel verder te lezen!

Verhogen inbetween gordijnen de privacy in huis of niet?

Een eerste vraag die mensen zich vaak stellen heeft te maken met het feit of het plaatsen van inbetween gordijnen de privacy in huis ten goede komt. Dat doet het zeker. Je dient er alleen rekening mee te houden dat er bij het branden van licht binnen in de woning silhouetten waargenomen kunnen worden. Dit zorgt ervoor dat inbetweens niet over de hele lijn een optimale privacy weten te realiseren. Wil je er dus met andere woorden echt zeker van zijn dat hetgeen zich binnen in de woning afspeelt volledig aan het zicht van de buitenwereld wordt onttrokken? Dan is het de moeite waard om het kopen van net even wat dikkere gordijnen te overwegen. Eventueel zou je dan zelfs kunnen kiezen voor verduisterende gordijnen.

Naar binnen vallend zonlicht blijft mogelijk

Een belangrijke troef waar je op kan rekenen bij inbetween gordijnen heeft betrekking tot het naar binnen vallend zonlicht. Voor het merendeel van de gordijnen die op de markt zijn terug te vinden geldt dat ze ervoor zorgen dat het naar binnen vallende zonlicht zo goed als volledig wordt geblokkeerd. Dat zorgt voor meer privacy in huis en maakt het mogelijk om een ruimte gevoelig donkerder te maken, maar daarnaast zorgt het er ook voor dat je veel sneller in de richting van een kunstmatige lichtbron moet grijpen. Indien je kiest voor het ophangen van inbetween gordijnen wordt dat een ander verhaal. Dan kan het naar binnen vallende zonlicht immers nog altijd perfect worden doorgelaten. Dat is toch een niet onbelangrijk voordeel waar je op kan rekenen.

Inbetween gordijnen zijn helemaal niet duur in aankoop

Tot slot wordt er niet zelden de vraag gesteld of inbetween gordijnen duur zijn in aankoop. In principe geldt voor alle gordijnen die er bestaan dat ze op vlak van prijs-kwaliteit meer dan interessant te noemen zijn. Het is algemeen bekend dat raambekleding behoorlijk duur kan uitvallen, maar dat geldt dus niet voor gordijnen. Ook de inbetweens beschikken in de praktijk altijd over een toegankelijk prijskaartje waardoor ze voor iedereen meer dan betaalbaar te noemen zijn. Overweeg jij eveneens het aanschaffen van inbetweens, maar heb je een eerder beperkt budget beschikbaar? Dan zal je al snel kunnen vaststellen dat het kopen van deze lichte gordijnen geen enkel probleem hoeft te vormen, integendeel. Bekijk dus zeker even of ze ook in jouw woning goed zouden passen of niet!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden