Kooke keukens

Voordelen van een ERP-systeem

Voordelen van een ERP-systeem

Geplaatst op

Je hebt misschien al wel eens wat gehoord over een ERP-systeem, maar om het fijne ervan te weten te komen moet je toch echt even deze blog lezen! Dan kun jij straks een erp definitie geven. Snel verder vraagt!

Wat zijn de voordelen van het ERP-systeem?

Er zijn heel veel voordelen verbonden met een ERP-systeem. Deze vloeien allemaal voort uit het feit dat het systeem werkt met een informatiebron, en niet zoals verschillende softwarepakketten doen met diverse bronnen. We nemen de voordelen hieronder met je door:

  • Minder fouten. In veel gevallen betekent werken met dit systeem dat er veel minder fouten gemaakt worden. Dit komt omdat alle informatie uit een systeem komt. Wanneer er informatie ingevoerd is van een klant dan zal dit niet nog een keer hoeven te gebeuren. Dit betekent dat er geen dubbele data in het systeem terecht komt of foutieve data.
  • Menselijk handelen zoveel mogelijk beperken. Met dit systeem is het gemakkelijker om menselijk handelen uit de keten van acties te halen. We weten allemaal dat wagen werkwoord spaanders gevallen, dit is niet erg maar zo moet je wel rekenen dat er meer fouten zijn. Via een ERP ( enterprise resource planning) is het mogelijk om menselijk handelen zoveel mogelijk te beperken. Zo kun je automatisch signalen van de ene afdeling naar de andere laten sturen om een bepaalde taak te laten verrichten.
  • ERP-systeem bestaat uit modules. Een voordeel is dat dit systeem bestaat uit modules die gelinkt zijn aan een bepaalde afdeling. Per module kun je instellen wat de rechten zijn als het gaat om het inzien van informatie. Alle modules werken met die ene informatiebron van het systeem. Zo weet je altijd dat de informatie zuiver is.

Dit zijn een aantal grote voordelen van dit systeem. Wil je meer weten kijk dan op erpoverzicht.nl. Blijf ons volgen zodat je altijd op de hoogte bent!

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden