Kooke keukens

Tips om het perfecte matras te vinden

Tips om het perfecte matras te vinden

Geplaatst op

Het kiezen van het juiste matras is geen makkelijke taak. Het oude matras gaat de deur uit en vervolgens moet je een nieuw bed uitzoeken dat jarenlang meegaat. In deze blog lees je tips hoe je het juiste matras kiest en wat je hierbij moet overwegen.

Heb je echt een nieuw matras nodig?

Veel mensen wisselen hun bed al na een paar jaar. Dat is prima als je het kunt betalen, maar een nieuw matras is geen kleine investering. Neem dus even de tijd om te bepalen of je echt een nieuwe nodig hebt. Afhankelijk van de kwaliteit doe je over het algemeen 7 of 8 jaar met hetzelfde matras.  En als je rug- of nekpijn voelt is het slim om uit te zoeken of het matras de oorzaak is.

Wat is jouw slaaphouding?

De meeste mensen hebben elke nacht een vaste slaaphouding. Voor elk type slaaphouding zijn verschillende type matrassen aanbevolen:

Rugslaper: Zorg voor een stevig matras. Als het matras te zacht is, zal het lichaam zinken en dit kan rugpijn veroorzaken. Je hebt een matras nodig die zacht genoeg is om druk te verlichten, maar toch voldoende ondersteuning biedt. Op schaal van 1-10 zou het perfecte bereik 5-7 zijn.

Zijslaper: Zorg voor een zachtere optie dan voor een rugslaper. Een zacht matras zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de druk terwijl je op je zij slaapt. Idealiter kies je een matras met een hardheid van 3-6, op schaal van 1-10.

Buikslaper: Het belangrijkste voor buikslapers is dat het gewicht gelijkmatig verdeeld moet worden over het lichaam. Als het matras te zacht is, zak je met je romp te diep in het matras en kan dit rugpijn veroorzaken. Je zult iets in het bereik van 5-7 willen zoeken, met als de rugslaper.

Drukke slaper: Verander je elke nacht een paar keer van houding omdat je zo wild slaapt? Overweeg dan een traagschuim matras. Een traagschuim matras heeft een vrij hoge densiteit en dat maakt het moeilijker om te draaien in je slaap. Dit is ideaal voor drukke slapers die wat rustiger willen liggen tijdens de nacht.

Gerelateerde berichten

Terug naar de basis met de landelijke keuken

De landelijke keuken, met zijn warme, uitnodigende sfeer en tijdloze charme, biedt een serene ontsnapping aan de hectiek van het moderne leven. Deze...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden