Kooke keukens

Let op deze tips als je de keuken gaat verbouwen

Let op deze tips als je de keuken gaat verbouwen

Geplaatst op

Het verbouwen van de keuken begint bij een goede voorbereiding. Zodra je weet wat je wilt gaan plaatsen, kan je gericht aan het werk gaan. Wij geven je 3 tips voor een nieuwe keuken. Denk bijvoorbeeld eens aan een spatwand, houd vast aan een woonstijl en bedenk vooraf waar je je spullen op wilt bergen. 

Tip 1: Een spatwand heeft veel voordelen

Ga je je keuken verbouwen? Overweeg dan eens een keuken spatwand te plaatsen. Met een achterwand geniet je tijdens en na het koken van meer comfort. Naast de mooie looks van een spatwand tegenwoordig, heeft het gebruik maken van een goede spatwand ook praktische voordelen. 

Zo kun je de keuken na het koken goed schoonmaken. Het effen oppervlakte is goed af te nemen met een doekje. In het kader van hygiëne is dat een groot voordeel. Erg handig van de spatwand is daarnaast, dat het voorzien is van een beschermende laag. Het maakt niet uit als je er eens met een pan tegenaan stoot, dan beschadigt de wand niet. 

Tip 2: Let bij inrichting op styling

Bij het verbouwen van de keuken is het wel zo leuk als het eindresultaat goed bij elkaar past en een mooi geheel vormt. Tijdens het hele proces van verbouwen is het daarom slim om vast te houden aan een woonstijl. Hier stem je dan ook de kleuren en materialen op af. Onder andere bij de kastjes, het aanrechtblad en de wasbak kun je qua styling een statement maken. Of denk aan mooie tegels op de muur. 

Tip 3: Bedenk wat je waar op gaat bergen

Een derde tip is om te bedenken welke spullen je waar in de keuken kwijt wil kunnen. Als spullen een vaste plek hebben, voorkom je dat de keuken rommelig wordt. Wil je echt een rustig geheel van de keuken maken tijdens het verbouwen? Kies dan voor opbergruimte achter gesloten kastdeuren. 

Op het moment dat het grootste deel van de spullen niet in het zicht ligt, ziet de keuken er vanzelf al opgeruimd uit. Het is daarnaast ook aan te raden om niet te veel spullen op het aanrechtblad te plaatsen. Slechts hetgeen dat je daadwerkelijk gebruikt. Ook dat creëert overzicht. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden