Kooke keukens

Inspiratie om een vloer zo natuurlijk mogelijk te doen ogen

Inspiratie om een vloer zo natuurlijk mogelijk te doen ogen

Geplaatst op

Als je een nieuwe vloer gaat aanleggen, heb je waarschijnlijk al in het hoofd welke soort vloer het beste bij de rest van je kamer past. In deze blog gaan we het hebben over verschillende soorten vloeren die ideaal zijn voor een natuurlijke look. Met een natuurlijke look bedoelen we vloeren die passen bij een kamer met aardse tinten, groene kleuren en een “organisch” thema. 

Houtlook vloeren

Ruimtes met een natuurlijk thema zijn gebaat bij vloeren met natuurlijke tinten. Je bent dan al snel geneigd naar houten vloeren, maar houten vloeren kennen enkele nadelen waardoor ze niet optimaal zijn. Xxl laminaat is hier het ideale alternatief voor. Laminaat vloeren lijken op houten vloeren maar zijn van laminaat gemaakt. Dit heeft als grote voordeel dat ze een stuk goedkoper zijn en dat je veel minder onderhoud nodig hebt. Je hoeft de vloeren niet te schuren, te lakken of te oliën. Ook heb je geen last van het hout dat gaat “werken” en hierdoor gaat scheuren of gaat kraken. Laminaat is ook een stuk zachter en makkelijker om te verwarmen omdat het materiaal dunner is dan hout. Daarnaast, om naar het onderwerp van deze blog terug te komen, zijn laminaatvloeren in meer verschillende kleuren, tinten en ontwerpen te verkrijgen. Het is dus veel makkelijker om een vloer te kiezen die bij jouw ruimte past. 

Duurzame vloeren

Laminaat is een zeer “makkelijke” keuze, maar is niet de beste vloer voor het milieu. Hier hebben wij ook een antwoord op. Te beginnen met bamboe vloeren. Een bamboe vloer is gemaakt van “verhout” gras. Wat zo mooi aan bamboe is, dat het razendsnel groeit en super duurzaam is. Een vloer van bamboe heeft een gele tint en valt erg op: je moet er dus van houden. Berggras vloer is een ander alternatief, maar wat is berggras? Berggras is het gras dat groeit in de bergen van moerasgebieden. Deze vloer heeft een vrij ruig uiterlijk maar kent vrijwel geen milieubelasting. Het is een perfecte “natuurlijke look”. De levensduur is echter wel een beetje kort. Ook is deze vloer gevoelig voor vuil. Kurkvloeren worden steeds populairder. Vaak heb je met kurk de keuze om het als tegels of laminaat te leggen. Kurk heeft een zeer karakteristiek uiterlijk en is vrij gelimiteerd aan de kleur die je kunt meegeven. 

Gerelateerde berichten

Terug naar de basis met de landelijke keuken

De landelijke keuken, met zijn warme, uitnodigende sfeer en tijdloze charme, biedt een serene ontsnapping aan de hectiek van het moderne leven. Deze...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden