Kooke keukens

Inbraakpreventie door je slotenmaker: wat houdt het in?

Inbraakpreventie door je slotenmaker: wat houdt het in?

Geplaatst op

Het is voor inbrekers kinderlijk eenvoudig om binnen te komen in woningen die verouderde sloten en ramen hebben. Er zijn een tal van zaken die het inbrekers knaplastig maken om binnen te komen. In deze blog nemen we een aantal zaken met je door die Slotenmaker Breda voor je kan realiseren, zodat inbrekers geen kans krijgen.

Tips

Voordat je allerlei structurele aanpassingen aan je woning gaat doen, is het verstandig om een aantal tips in ogenschouw te nemen die direct al voordeel op kunnen leveren als het gaat om inbraakpreventie. Veel inbraken worden onbewust een beetje uitgelokt. Hoe dat zit? Er zijn een aantal basis preventietips die soms vergeten worden. We hebben ze hieronder voor je onder elkaar gezet.

Spullen uit het zicht

Leg waardevolle spullen als laptops, tablet en dure telefoons niet opzichtig voor het raam op tafel. Op deze manier weet je zeker dat inbrekers niet getriggerd worden door wat ze zien. Als er overduidelijk wat te halen valt, dan nemen ze misschien wat meer risico.

Hulp van de buren

Veel gemaakte fouten zijn: post in de brievenbus laten zitten als je op vakantie bent, dus niet aan de buren vragen of ze het voor jou eruit willen halen. De gordijnen dicht laten zitten. Vraag je buren om hulp. Een tip is om een lamp aan te laten als je in de avond weg bent.

Stel jezelf vragen

Het is belangrijk om jezelf een aantal vragen te stellen:

Welke ingangen zal de inbreker gaan gebruiken? Dit zijn meestal de ingangen die buiten het zicht van de buren vallen. Een achteringang is bijvoorbeeld een gewilde ingang voor een inbreker. Hoe kom ik het gemakkelijkst binnen als ik buitengesloten was? Misschien via het raam dat gemakkelijk te bereiken is door op het keukendak te klimmen. Zulke plekken moet je echt beveiligen.

Maak het de inbreker lastig

De inbreker gaat voor de weg van de minste weerstand. Experts op het gebied van inbraakpreventie geven vaak de tip om het de inbreker erg lastig te maken. Deze criminelen willen graag geruisloos binnenkomen. Daarom is het slim om een alarminstallatie aan te leggen. Deze installatie kan ook low tech zijn, bijvoorbeeld koebellen aan de achterkant van een raam of deur. Wees creatief, maar zorg dat je installatie lawaai maakt. Daarnaast moet het veel tijd kosten om binnen te komen. Een constructie met staal is een goede manier om inbrekers buiten te houden.

Gedegen inbraakpreventie

Een goed idee is het om sloten met kerntrekbeveiliging te laten plaatsen. Zo kan een inbreker geen schroevendraaier slaan in het slot om deze er weer met een koevoet uit te trekken (kerntrekmethode). Een slot met een SKG keurmerk is precies was je nodig hebt om het kerntrekken tegen te gaan. Er zijn nog andere tips die we je willen geven:

  • Alle sluitplaten moeten precies tegen het frame passen
  • Metalen pinnen of dievenklauwen verankeren de deur aan de deurpost.
  • Glazen schuifdeuren en -ramen moeten beveiligd zijn tegen het forceren van de sloten. Ook moeten ze niet zomaar uit de scharnieren kunnen worden getild.
  • Installeer lichten die aanspringen als er iemand ’s nachts in de tuin komt die daar niet hoort
  • Zorg wel dat er een deur gemakkelijk begaanbaar is. Zo kun je snel ontsnappen als je woning in brand staat. Familieleden moeten ook weten wat de vluchtroute is. Zorg ook voor sloten en klemmen die voor jezelf niet moeilijk te openen zijn. Het is dus een samenspel tussen verschillende zaken die je tegen elkaar moet afwegen.

Gerelateerde berichten

Terug naar de basis met de landelijke keuken

De landelijke keuken, met zijn warme, uitnodigende sfeer en tijdloze charme, biedt een serene ontsnapping aan de hectiek van het moderne leven. Deze...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden