Kooke keukens

Hoe zorg je voor een makkelijk te onderhouden keuken?

Hoe zorg je voor een makkelijk te onderhouden keuken?

Geplaatst op

Als je iemand bent die over het algemeen erg houdt van koken en in de keuken rond zwerven om van alles in en uit kasten te trekken, is het natuurlijk ideaal om een makkelijke keuken te hebben. Met een makkelijke keuken bedoelen we: makkelijk schoon te maken, lekker veel ruimte om je ding te kunnen doen, een goede hoeveelheid opbergruimte, et cetera. Maar hoe zorg je er voor dat je zo’n keuken hebt?

Gladde objecten

Als je makkelijk schoon wilt kunnen maken, moet je ervoor zorgen dat je zo min mogelijk plekjes hebt waar vuil in of tussen blijft zitten. Denk aan tegels op de grond, je kan op zo’n moment beter een gietvloer of iets dergelijks hebben. Een gietvloer is naadloos en een glad oppervlak. Dat zorgt er dus voor dat je het lekker makkelijk schoon kunt maken. In een gietvloer trekt niets in, en deuken komen er ook niet gauw in zoals je met laminaat bijvoorbeeld wel gauw hebt. Ga dus eerder voor een gietvloer en als je er al helemaal niets op wilt kunnen zien, neem dan een niet al te lichte kleur gietvloer.

Hoe zijn jouw kastjes ingericht?

Als je alles netjes en makkelijk wilt houden is het goed organiseren en plaatsen van je kasten een must. Zorg dat je dingen in bakjes doet zodat ze goed blijven, ga waar nodig labels plakken. Zo zorgt je voor een nette structuur in je keuken, wanneer iemand dan een kastje open trekt is het niet een gigantische troep, en wellicht krijg je er nog een complimentje bij. Wanneer je huis geordend is ben je zelf vaak ook minder druk in je hoofd, dus het helpt echt.

Rust

Wanneer jouw keuken rust uitstraalt geeft het ook al een luchtigere en opgeruimde look. Als je niet teveel drukke kleuren in je keuken hebt en je een bepaald niet te breed kleurenpalet hebt aangehouden geeft het vaak al een betere indruk. Een beetje kleur mag zeker wel, als je gaat voor een zwart met grijze keuken, kan het leuk zijn om hier en daar bijvoorbeeld een rood accent te doen. Kijk wat jij bij jouw huis en levensstijl vind passen! Succes!

Gerelateerde berichten

Terug naar de basis met de landelijke keuken

De landelijke keuken, met zijn warme, uitnodigende sfeer en tijdloze charme, biedt een serene ontsnapping aan de hectiek van het moderne leven. Deze...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden