Kooke keukens

Een gietvloer in de keuken? Wat kost een gietvloer nu eigenlijk?

Een gietvloer in de keuken? Wat kost een gietvloer nu eigenlijk?

Geplaatst op

Het leggen van een gietvloer is geen gemakkelijke klus voor een doe-het-zelver. Het is dan ook niet aangeraden om hem zelf te gaan leggen. Wanneer u een gietvloer in de keuken gaat aanleggen, is het verstandig om de kosten hiervan op een rijtje te zetten. Om u op weg te helpen met het kiezen voor deze keuze voor ondergrond in uw keuken, hebben we enkele tips voor u op een rijtje gezet.

Wat kosten gietvloeren nu eigenlijk?

De prijs van gietvloeren verschillen (uiteraard) veel van prijs. Het ligt er namelijk aan op wat voor oppervlakte de vloer gelegd moet worden. Heeft u bijvoorbeeld een enorm groot huis? Dan is de prijs veel hoger dan wanneer u een heel klein oppervlakte heeft waar de vloer gegoten moet worden. Wel kunnen we u vertellen dat de keuze voor deze vloer erg goed is als u gaat kijken naar de prijs op lange termijn. De vloer is in aanschaf wel duurder dan een houten of stenen vloer, maar in onderhoud is hij vele malen goedkoper. Dit heeft er mee te maken dat een een gegoten vloer geen naden heeft. Hierdoor is het schoonmaken vele malen makkelijker en goedkoper! Dit zorgt ervoor dat de aanschaf duurder is, maar op lange termijn zal de vloer goedkoper blijken.

Voordelen van een gegoten vloer in de keuken

Naast dat een gietvloer weinig onderhoud nodig heeft, zijn er nog meer voordelen aan deze manier van een vloer leggen. Wanneer u deze vloer in de keuken gaat aanleggen kunt u namelijk de gietvloer kleuren ook helemaal zelf bepalen. Deze kunnen namelijk gemakkelijk gemengd worden, waardoor hij perfect gematcht kan worden aan uw keukeninterieur. Heeft u bijvoorbeeld een zeer moderne keuken met felle kleuren? Uw vloer kan dan ook precies in deze kleuren gegoten worden! Dit is wel zo fijn voor het gehele aanzicht. Let er wel op dat de gietvloer kleuren lang mee moeten gaan. De vloer staat er namelijk om bekend dat hij extreem lang mee gaat. Als u er dan felle kleuren in heeft verwerkt zal dit in de toekomst niet zomaar vervangen zijn.

Krasbestendige vloer is altijd fijn!

Een ander groot voordeel van het laten gieten van een vloer boven een houten of stenen vloer, is dat hij geheel krasbestendig is. Wanneer u bijvoorbeeld iets scherps laat vallen, zullen er geen grove krassen zichtbaar worden in de vloer. Dit is niet alleen fijn voor het onderhouden van de vloer, maar ook het interieur zal in de komende jaren niet verpest worden door een aantal ongelukken. Kies dan ook voor de lange termijn, en probeer niet af te gaan op uw korte termijn gevoel. Dit zal u in de toekomst veel schelen!

Gratis stockfoto met aanrecht, binnen, binnenshuis

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden