Kooke keukens

Dingen waar je niet op hoeft te letten tijdens een bezichtiging

Dingen waar je niet op hoeft te letten tijdens een bezichtiging

Geplaatst op

Heb je een mooie woning op het oog en ga je er binnenkort heen voor een bezichtiging? Dan is het erg handig om bepaalde dingen te onthouden. Ook zijn er zaken waar je echt niet op hoeft te letten. Als je een makelaar meeneemt, dan kan deze jou ook adviseren waar je wel en niet naar hoeft te kijken. In deze blog willen we je alvast een handje op weg helpen.

Nota bene: Ben je op zoek naar een woning in Huizen, Hilversum, Laren, Blaricum, Bussum, Naarden, Loosdrecht, Eemnes of elders in ‘t Gooi? Neem dan contact op met deze makelaar uit ‘t Gooi.

1. Meubels en inrichting

Bij het binnenkomen van een woning is de inrichting meestal het eerste wat je opvalt. Soms verschilt wat je ziet sterk van je eigen persoonlijke stijl om het beleefd te zeggen. Als je een fan bent van de moderne esthetiek, een overdreven gebloemde bank in de woonkamer of een op een jachthut geïnspireerde entertainment kamer kan niet alleen storend maar ook afstotend zijn. Probeer je niet te veel op die elementen te concentreren. Het zijn geen vaste onderdelen van het huis en zouden niet moeten bepalen of je wel of niet besluit een bod te doen op de woning. Vergeet niet: je koopt het huis, niet de bezittingen die erin staan. 

2. Muren en vloeren

Terwijl lampen, tapijten, sofa’s en kunstwerken allemaal het pand verlaten wanneer de verkoper dat doet; blijven verf kleuren, behang en vloerbedekking wel. Geen paniek. Hoewel deze dingen misschien niet bijzonder aangenaam zijn voor het oog, zijn ze ook niet permanent. Het verven van de muren is eigenlijk een van de makkelijkste en meest betaalbare upgrades die je kunt maken. Het verwijderen of vervangen van verweerd behang of bevlekte tapijten vereist misschien wat meer werk (of zelfs professionele hulp), maar beide zijn nog steeds een vrij eenvoudig en goedkoop project dat je nieuwe huis echt kan transformeren. Dus laat je niet afschrikken door die fel rode accentmuur in je toekomstige kinderkamer.Immers, het toevoegen van een nieuwe verfkleur zal u de kans geven om het huis echt uw eigen te maken, en wie weet, je zou zelfs een aantal lang vergeten hardhouten vloer onder het tapijt kunnen vinden.

3. Kleine armaturen en hardware

Ogenschijnlijk oude of zichtbaar versleten armaturen zoals kastdeurtjes, plafondventilatoren en zelfs kleine apparaten zoals magnetrons kunnen een doorn in het oog zijn, maar het is belangrijk om te onthouden dat deze elementen gewoon cosmetisch zijn. Ze hebben geen significante invloed op de algemene veiligheid of bewoonbaarheid van het huis. Het vervangen ervan geeft je de kans om je eigen persoonlijke stijl in je nieuwe huis te brengen. Bovendien zijn verkopers zich er meestal van bewust dat deze elementen verouderd zijn en zullen daar vaak rekening mee houden bij het bepalen van de prijs van hun huis. Dus, die ultra groovy kan eigenlijk betekenen dat je minder betalen

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden