Kooke keukens

De voordelen van een wijnkoelkast

De voordelen van een wijnkoelkast

Geplaatst op

Als je graag wijn drinkt, dan weet je dat wijn op precies de juiste temperatuur moet worden bewaard om zijn kwaliteit en smaak te behouden. Dit kan vaak lastig zijn om te realiseren en is een nadeel voor veel mensen. Gelukkig bieden wijnkoelkasten, die tussen de 8 en 20 flessen wijn kunnen bevatten (afhankelijk van de grootte) een betaalbare oplossing die gemakkelijker is dan ze in een keukenkast of een andere kast op te bergen. Hier zijn een paar redenen waarom je als wijndrinker simpelweg een wijnkoelkast in je bezit moet hebben!

De optimale opslagtemperatuur

De optimale opslagtemperatuur is cruciaal voor het behoud van de kwaliteit van de wijn. Temperatuur, samen met licht en vochtigheid (hier komen we zo nog op terug), zijn belangrijke factoren die een negatieve impact kunnen hebben op de wijn en het zelfs kunnen bederven. Door je wijn in een geschikte omgeving te bewaren, zoals in een wijnkoelkast, kun je dit tegengaan en voorkom je tevens oxidatie en bacteriegroei. Het is vooral belangrijk om witte wijnen niet te warm (kamertemperatuur) of rode wijnen te koud (koelkast) te bewaren.

De juiste luchtvochtigheid

Hoewel een wijnkoelkast een aantrekkelijke toevoeging aan je interieur kan zijn, heeft het natuurlijk ook functionele voordelen. Buiten de optimale opslagtemperatuur, reguleren wijnkoelkasten ook de luchtvochtigheidsgraad. Dit zorgt ervoor dat rode wijnen hun integriteit behouden tijdens opslag en veroudering. De luchtvochtigheid kan op zichzelf moeilijk te regelen zijn, maar wijnkoelkasten zijn ontworpen met digitale hygrometers en temperatuursensoren die een optimale luchtvochtigheid behouden door automatisch te schakelen wanneer de omstandigheden te droog of te vochtig worden.

Tip: Maak kennis met de stijlvolle wijnmeubels van Wineandbarrels.nl.

Een opslagplek zonder trillingen

Trillingen zijn niet goed voor wijn en de meeste wijnkenners weten wel beter dan hun wijnen hieraan bloot te stellen. Daarom kiezen veel wijnverzamelaars ervoor om in plaats daarvan een wijnkoelkast te gebruiken. Een wijnkoelkast biedt bescherming tegen trillingen die kunnen resulteren in vermoeide wijn en voorkomen een ontwikkelingsstoornis.

Bescherming tegen Uv-straling en licht

Veel wijnkoelkasten worden geleverd met UV-filterende componenten waarmee je jouw wijnen veilig kunt bewaren zonder dat je jezelf zorgen hoeft te maken dat hun smaak of aroma verandert. Dit kan vooral gunstig zijn voor iedereen die wil investeren in dure goede wijnen en niet wil dat ze na verloop van tijd verloren gaan door blootstelling aan zonlicht en/of Uv-straling. Niemand wil geoxideerde en beschimmelde wijn, dus overweeg om in een wijnkoelkast te investeren als je merkt dat je regelmatig duurdere flessen koopt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden