Kooke keukens

De verschillende eigenschappen van een horeca koelkast

De verschillende eigenschappen van een horeca koelkast

Geplaatst op

Elke horecaonderneming heeft verschillende apparatuur nodig om de onderneming werkend te houden. Daarvan is de horeca koelkast een van. Een horeca koelkast heeft verschillende eigenschappen waarin je ze van elkaar kunt onderscheiden. In dit artikel vind je die eigenschappen uitgebreid beschreven, zodat je weet waar je op moet letten bij het kopen van de juiste koelkast.

Soorten

Er zijn diverse soorten horeca koelkasten die jij kunt gebruiken in je onderneming. Zo heb je barkoelkasten die dus voor de dranken in de bar dienen. Voor als je horecaonderneming self service biedt dan kun je het beste display koelkasten plaatsen. Natuurlijk heb je ook nog de normale bardisplay koeling die worden gebruikt in de professionele omgeving. Die koelkast is voor de voorraad eten. Afhankelijk van de omgeving kun jij de juiste koelkast kiezen. Let daar goed op want een niet passende koelkast is een grote valkuil.

Grootte en inhoud

Verder verschilt de koelkast ook in grootte en inhoud. Je moet daar goed opletten want je gaat natuurlijk geen te grote koelkast kopen. Dat is namelijk allemaal verspilde energie. Je hebt ze in verschillende deurformaten. Zelf moet je kijken wat en hoeveel je erin wilt leggen zodat je er optimaal gebruik van kunt maken. Vaak hebben sommige koelkasten ook een handige indeling zodat je ze met het Gastronorm-systeem kunt indelen.

Milieuvriendelijk

Verder moet een koelkast milieuvriendelijk zijn omdat het natuurlijk veel energie verbruikt. Die energie moet je ook optimaal benutten, wat dus betekent dat je de koelkast niet te vol en niet te leeg moet laten. In een te volle koelkast kan de lucht namelijk niet circuleren waardoor de producten niet koud worden. Verder is het ook verstandig om iets zwaarder deuren te nemen, die zelf dichtvallen. Vaak vergeet je de deuren nog wel eens dicht te doen tijdens een drukke avond.

Plaatsing

Als je eenmaal de juiste horeca koelkast hebt gekozen dan moet je hem nog plaatsen. Daarom wordt er aangeraden om hem niet naast een warmtebron te zetten. Maar dat kun je helaas niet altijd voorkomen, dat is ook waarom de meeste horeca koelkasten tegen een hoge temperatuur kunnen door de statische koeling die de koelkast heeft.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden