Kooke keukens

De beste hoofdkussens

De beste hoofdkussens

Geplaatst op

Het belang van goede hoofdkussens wordt nog best eens onderschat. Als het om een goede nachtrust gaat, dan wordt vaak alleen gepraat over het matras en veel minder over de hoofdkussens. Onterecht, want alleen als je en een goed hoofdkussen hebt en een goed matras, pas dan kan sprake zijn van een perfecte nachtrust.

Hoofdkussens zoek je met zorg uit en koop je niet zomaar even

Nog steeds zijn er mensen die zomaar een kussen kopen en denken dat elk kussen gelijk is. Het tegendeel is waar. Hoofdkussens dien je met zorg uit te zoeken. Zo speelt de slaaphouding een bepalende rol als het gaat om kussens. De meeste mensen slapen op hun zij, zo ongeveer de helft van alle Nederlanders zelfs. Als je op je zij slaapt en slaap je op een zacht matras, dan volstaat ook een zachter kussen. Is er echter sprake van een harder matras, dan is ook een harder kussen noodzaak. Dat geldt ook voor je eigen gewicht. Ben je aan de zware kant, dan kies je een wat steviger kussen. Rugslapers? Hoofdkussens moeten dan vooral de nek ondersteunen en wel zo dat de wervelkolom niet in een knik komt te liggen. Een meer flexibel kussen met het liefst ook een ingebouwde neksteun is wat dat betreft ideaal. Slechts een kleine groep van de Nederlanders slaapt op de buik, ongeveer 9 procent. Ben hij daar een van, dan kun je vaak met een lager en soepel kussen prima uit de voeten. Hoe lager het kussen, hoe minder je nek in een onnatuurlijke houding hoeft te buigen. Zo voorkom je dat je met pijn aan de nek uit bed stapt.

Ook het gebruikte materiaal is erg belangrijk

Klaar? Nee! Want ook het materiaal is belangrijk. Dons en veren is misschien wel de meest bekende vulling van een kussen., Hoofdkussens met dons en veren zijn gemakkelijk te vervormen. Aan de andere kant kun je ze vrijwel niet uitwassen. Ook de veerpennetjes die uitsteken kunnen soms voor een onaangename verrassing zorgen. Meest verkochte kussens zijn die van synthetisch materiaal. Je kunt ze wassen en ze zijn elastisch. Een nieuwe vulling is visco elastisch schuim, toch bezig aan een indrukwekkende opmars. Hoewel de kussens soms wat zweterig aanvoelen, slapen de meeste mensen er prima op. Ze zijn overigens niet wasbaar.

Zweet je veel? Kies dan een natuurlijk materiaal

Iets dat je nachtrust kan verstoren is zweten. Je zult versteld staan hoeveel mensen hevig transpireren in de slaap. Kies in dat geval een zo natuurlijk mogelijk materiaal en beslist geen synthetisch materiaal. Koop in elk geval ook een kussen dat uitwasbaar is. Laat ook kussens met geheugensteun liggen. Met goede hoofdkussens kun je jaren vooruit. Zeker als je de kussens regelmatig opklopt en schudt en de kussens regelmatig laat luchten. Na een jaar of vier, vijf wordt het overigens wel tijd voor een nieuw kussen. Het uitzoeken van goede hoofdkussens is maatwerk. Kom je er helemaal niet uit vraag dan de specialist. Die kan je ongetwijfeld verder helpen. Kijk ook voor meer informatie op Hoofdkussen.com.

atwerk.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden