Kooke keukens

Ben je een wijnliefhebber? Dan mag een wijnkoelkast in de keuken niet ontbreken

Ben je een wijnliefhebber? Dan mag een wijnkoelkast in de keuken niet ontbreken

Geplaatst op

In Nederland zijn er heel veel wijnliefhebbers. Dit zijn mensen die wijn drinken omdat ze het echt lekker vinden. Zij drinken dit dan ook vaak bij hun avondmaaltijd of bij lekkere hapjes. Bij elk gerecht past een andere wijn. Zo wordt er bijvoorbeeld vaak rode wijn gedronken bij biefstuk, maar wordt er juist witte wijn gedronken bij vis. Als je een wijnliefhebber bent, dan zal je ook precies weten welke wijn lekker is bij welk gerecht. Helaas kan het voor de wijnliefhebbers best een uitdaging zijn om al hun wijnen te kunnen koelen. Als je vaak wijn drinkt, komt je koelkast namelijk behoorlijk vol te staan met wijn. Dan is er geen plek meer voor eten en andere dingen die ook in de koelkast horen. Echter, als je al opengemaakte wijn uit de koelkast haalt, dan is het veel minder lang goed. Dit is dus ook niet handig.

Een wijnkoelkast is dan echt iets voor jou

Voor de mensen wiens koelkast altijd vol staat met wijn, is een wijnkoelkast echt een aanrader. In een wijnkoelkast heb je namelijk genoeg ruimte om al je wijnen te bewaren. Je kan ervoor kiezen om een wijnkast te nemen waar tot 32 flessen wijn in kunnen staan. Ook zijn er kasten beschikbaar waar tussen de 33 en 60 flessen wijn in passen. Voor de echte wijnfanaat zijn er ook kasten te koop waar wel meer dan 60 flessen wijn in opgeborgen en gekoeld kunnen worden. Misschien drink je altijd wel dezelfde soort wijn. Dan kan je een wijnkast kopen met een temperatuurzone. Deze kan je dan instellen op de temperatuur waarop jouw favoriete wijn het lekkerste smaakt. Echter, er is een grote kans dat je meerdere soorten wijn drinkt. Voor deze mensen zijn er ook wijnkoelkasten om te kopen die wel twee temperatuurzones hebben. Zo kan je je wijn bewaren op aparte temperaturen. Je kan dan bijvoorbeeld je witte wijnen en je rode wijnen op een andere temperatuur bewaren. De wijnkast is in te stellen tussen de 5 en 20 graden Celsius. Hierbinnen is 5 tot 12 graden Celsius het beste om witte wijn te koelen. 12 tot 20 graden Celsius is goed om rode wijn mee te koelen.

Een wijnkoelkast kopen

Bij het kopen van een wijnkoelkast kan je dus als eerste al letten op hoe veel flessen je erin kwijt wil en hoeveel temperatuurzones je wil hebben. Daarnaast zijn er nog meer dingen waar je op kunt letten. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor het soort koeling. Er is de Peltierkoeling, die goedkoop is in de aanschaf, maar die wat duurder is in het energieverbruik. De compressorkoeling is precies omgekeerd. Daarnaast kan je ook kiezen of je een inbouw wijnkast gaat kopen, of dat je de kast als een los meubel wil. Een inbouwkast is fijn, omdat het zo niet pontificaal in het zicht staat. Dit betekent dat je het bijvoorbeeld in een kastje onder het aanrecht kan laten aansluiten. Een wijnkast als los meubel kan ook heel mooi staat, omdat het echt een eyecatcher is.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden