Kooke keukens

6 Tips voor een betere keuken

6 Tips voor een betere keuken

Geplaatst op

De keukens van vandaag de dag zijn vaak het hart van het huis. Daarom is een zorgvuldige planning nodig om te zorgen voor een keuken die zowel mooi als zeer functioneel is. Hier zijn 6 tips om te overwegen bij het ontwerpen van een keuken.

Elimineer verspilde stappen.

Denk na over hoe en waar je items gebruikt. Bewaar ontbijtproducten en kommen in de buurt van de ontbijttafel. Bewaar wraps en plastic bakjes op een handige plek in de buurt van een werkoppervlak voor het verpakken van restjes. Zoek serviesgoed en bestek in de buurt van de vaatwasser om het uitladen te vergemakkelijken.

Ontwerp brede loopbruggen in de keuken.

De paden in een keuken moeten minstens 66 cm inch breed zijn. De paden binnen de kookzone moeten 107 cm breed zijn voor een keuken met één kookplaat en 122 cm breed voor een configuratie met twee kookplaten. Bij het plannen, pas keukeneilanden en schiereilanden dienovereenkomstig aan.

Voor kindvriendelijke keukenontwerpen.

Voor kindvriendelijke keukenontwerpen, houd de kookplaat uit de buurt, zodat kinderen geen handgrepen vangen en morsen veroorzaken bij het passeren van de keuken. Maak de koelkast ook toegankelijk voor iedereen.

Blijf uit de buurt van de hoeken in je keuken.

Om kast- en toesteldeuren volledig functioneel te maken, plan je ruimte voor de doorgang van de deur en de schommelrichting in je keukenontwerp. Houd apparaten uit de buurt van hoeken, en zorg ervoor dat deuren niet in elkaar knallen als ze tegelijkertijd open zijn.

Vind de juiste hoogte voor de magnetron.

De juiste hoogte en locatie voor een magnetron kan variëren afhankelijk van de chef of het kindvriendelijke karakter van de keuken. Voor volwassenen is 38 cm boven het aanrecht een goede magnetronhoogte. Voor kinderen kan een opstelling onder het aanrecht veiliger en geschikter zijn.

Bepaal de functie van het kookeiland.

Als het gaat om kookeilanden, volgt de vorm de functie. Als je wilt koken en eten op keukeneilanden, plan dan voldoende ruimte in zodat de kookplaat veilig gescheiden is van de eethoek.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden